• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Maki sushi rullar

Sushirullar, eller "makizushi" på japanska, är vad de flesta icke-japaner tänker på när de tänker på sushi. Makizushi görs genom att linda in fyllningar i ris och nori-tång. Det här receptet visar hur du gör en grundläggande makizushirulle, som sedan kan fyllas med vilken fyllning du önskar. Bemästra tekniken och bli kreativ.

Tid: 35 min

Serveringar: 6-8 bitar

 

Ingredienser

100 g sushi ris
1 sjögräsark
2 msk sushivinäger
sojasås
wasabi
sushi ingefära
rostade vita sesamfrön (valfritt)

 

Rekommenderade fyllningar:
tonfisk – sashimi kvalitet, rå
lax – sashimi kvalitet, rå
avokado
gurka
krabbpinnar
konserverad tonfisk blandad med majonnäs
räkor

 

 

Gör så här

1. Förbered sushiris

Koka japanskt vitt ris blandas med en speciell sushirisvinäger.

 

2. Förbered din sushi-rullmatta

När du har förberett ditt sushi-ris måste du börja med att lägga ut ett förberedelseområde med din makisu-rullmatta.

 

3. Place a sheet of nori seaweed on the mat
Cover two thirds of one side of your nori seaweed with your sushi rice approximately 1cm high.

 

4.  Lägg dina ingredienser i en rad ovanpå riset i mitten

Du kan välja vilken kombination av ingredienser som helst som kompletterar varandra väl. Vi gick för lax, sallad och majonnäs för denna.

 

5. Rulla din sushi

Nu till det roliga. Använd trärullmattan och börja rulla ihop ingredienserna ifrån dig samtidigt som du håller rullen tät. Fukten från riset hjälper det att hålla ihop.

 

6. Skär sushirullen

Du kan sedan skära din rulle i 6-8 bitar och servera med lite sojasås, wasabi, sushi ingefära och en kopp sencha grönt te.

 

 

Lägg till i varukorgen