• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Sichuan Dan Dan Nudlar

Dan Dan Nudlar (担担面, dan dan mian) är en av de mest kända gatumaten i Sichuan. De nykokta tunna nudlarna serveras i en välsmakande, kryddig sås toppad med krispigt fläsk och jordnötsflingor. Rör helt enkelt ihop allt med ett par ätpinnar för att belägga nudlarna med lite av allt och slurpa! Den bedövande, rökiga, kryddiga såsen kommer att chocka dina smaklökar och göra dig sugen på mer.

Tid: 30 min

Serveringar: 6

 

Ingredienser

Nudelsås
0,8 dl kinesisk sesampasta (eller osötat naturligt jordnötssmör)
0,8 dl lätt sojasås (eller sojasås)
0,6 dl Chinkiang vinäger
4 vitlöksklyftor, finhackad
2 salladslökar, fint hackade
2 msk honung (eller agavesirap)
1/2 till 1 tsk Sichuan-pepparkorn, rostade och malda 

 

Fläsktoppning
1 matsked jordnötsolja (eller vegetabilisk olja)
450g malet fläsk
1 msk finhackad ingefära
2 salladslökar, hackade
1 1/2 msk fermenterade svarta bönor, sköljda och hackade
120 ml Sui Mi Ya Cai (Sichuan konserverade senapsgrönsaker)
2 matskedar Shaoxing-vin (eller torr sherry)
1/2 tsk socker

 

Resterande
0,8 ml rostade jordnötter, krossade
400g Dan Dan-nudlar (eller tunna vetenudlar)
1 liten sats gröna bladgrönsaker, grovt hackade                   (spenat, choy sum, baby bok choy etc.)
chiliolja

Gör så här

Förbered sås
1. Vispa ihop sesampasta och ljus soja i en skål tills det är helt blandat. Tillsätt Chinkiang-vinägern. Fortsätt att röra tills det är blandat. Blanda sedan i vitlök, salladslök, honung och Sichuan-pepparkorn.

 

Förbered fläsktoppingen
1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme tills den är varm. Tillsätt fläsket. Koka och rör om tills ytan är lätt brynt.

 

2. Sänk till medelvärme. Tillsätt ingefära, salladslök, fermenterade svarta bönor, Sui Mi Ya Cai, matlagningsvin och socker. Koka och hacka fläsket i små bitar, tills all vätska har avdunstat och fläsket får en mörkbrun färg. Överför till en skål och ställ åt sidan.

 

Förbered nudlarna
1. Koka nudlarna enligt instruktionerna.

 

2. Blanchera de gröna bladgrönsakerna kort, låt rinna av och ställ åt sidan.

 

För att sätta ihop nudelskålarna
1. Tillsätt 0,6 dl nudelsås för varje nudelskål. Tillsätt chilioljan efter din smak. Tillsätt några nudlar och toppa sedan med några skedar av det kokta fläsket och gröna grönsakerna. Garnera med jordnötssmulor och hackad salladslök. Strö över en nypa rostade malda Sichuan-pepparkorn, om du gillar den bedövande smaken.

 

2. Servera varm eller kall.

 

Lägg till i varukorgen