• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Lax Mayo Ris bowl

Perfekt för dig som har lite ris över från igår! Vi har funnit inspiration på Tiktok till att dela med oss av detta spännande recept till en måltid med ris och lax som äts med sjögräsplattor! Följ oss på Tiktok: @asianfoodmarket

Tid: 5 min

Serveringar: 2

 

Ingredienser

 

- 125g laxfilé
- 3,5 dl kokt kortkornigt ris
- 2 isbitar (om du använder dig av ris som legat i kylen)
- 1 tsk sojasås
- 1 msk Kewpie japansk majonnäs lägg till mer om det behövs
- 1 tsk sriracha (valfritt, om du föredrar spice)
- 1 avokado skivad
- 2 förpackningar rostade sjögräsplattor
- kimchi (valfritt, vid sidan)
- furikake valfri topping

 

Gör så här

 

1. Lägg laxen i en grund skål och ta bort skalet. Använd din gaffel för att mosa laxen i mindre bitar. Fördela laxen jämnt i skålen.

 

2. Skopa riset på den flingade laxen och använd gaffeln för att fördela ut riset jämnt i skålen så att det värms jämnt.

 

3. Ta en eller två isbitar och lägg dem ovanpå riset. (Detta görs så att riset återfuktas och inte blir för tort när det värms upp och behövs inte göras för dig med nykokt ris. Likaså steg 4 och 5).

 

4. Täck med bakplåtspapper och forma det över riset och laxen. Du kan också använda en handduk för att täcka skålen. Detta kommer att bidra till att skapa en ångande effekt i mikrovågsugnen och jämnt värma och återfukta riset under i mikron.

 

5. Värm i två till tre minuter med en minuts intervall och kontrollera om den är ordentligt uppvärmd. Ta bort bakplåtspappret (eller handduken) och ta bort eventuella överflödiga isbitar.

 

6. Addera sojasås, Kewpie-majonnäs och sriracha ovanpå riset.

 

7. Blanda alla ingredienser. Smaka av risskålen och justera om du vill ha mer salt, majonnäs eller kryddighet.

Valfritt: strö furikake och/eller stekt vitlök över riset för extra konsistens.

 

8. ÄT: ta en rostad sjägräsplatta och lägg i laxblandningen med avokado och ät! Servera med en sida av kimchi och njut!

Lägg till i varukorgen