• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Jjajangmyeon

En populär nudelrätt som serveras med svart bönsås, som består av chunjang (춘장, en salt svart sojabönpasta), tärnad fläsk (eller andra sorters kött) och grönsaker.

Tid: 40 min

Serveringar: 4

 

Ingredienser

Nudlar

3 till 4 portioner färska jajangmyeon nudlar (cirka 170g per portion)

 

Sås
5 matskedar Chunjang(춘장), koreansk svartbönpasta -    en del kan märkas som jjajang (짜장)
2 msk matolja
1 matsked socker
1 msk ostronsås - valfritt
1 dl kycklingfond eller vatten 
1 msk potatis- eller majsstärkelse löst i 60ml kycklingfond eller vatten

 

Kött
250g till 300g fläsk (helst med lite synligt fett, skuren fläsk, Boston-rumpa, etc.)
1 tsk riven ingefära
1 msk risvin (eller mirin)
⅛ tesked varje salt och peppar
2 msk matolja
1 msk sojasås

 

Grönsaker
1 extra stor lök (eller 2 medium, 300-400g)
200g grönkål
200g zucchini
1 liten gurka till garnering - valfritt

 

Gör så här

 

1. Ha en kastrull med vatten redo att koka nudlarna. Sätt på värmen när du börjar tillaga köttet. På så sätt har du det kokande vattnet klart för tillagning av nudlarna när såsen är klar.


2. Förbered fläsket och grönsakerna genom att skära dem i 1/2 - 3/4 tums kuber. Marinera fläsket med en matsked risvin (eller mirin), ingefära, salt och peppar medan du förbereder grönsakerna.

 

3. Tillsätt den svarta bönpastan i en liten kastrull med oljan, sockret och den valfria ostronsåsen. Stek den på medelvärme i 2 - 3 minuter under konstant omrörning.

 

4. Hetta upp en stor panna med 2 matskedar matolja på medelhög värme. Tillsätt fläsket och fräs tills det inte längre är rosa, tillsätt en matsked sojasås halvvägs.

 

5. Tillsätt löken och koka tills den är mjuk, rör om då och då.

 

6. Tillsätt kålen och zucchinin och fortsätt att steka tills grönsakerna mjuknat.

 

7. Rör ner den svarta bönpastan och blanda ihop allt tills allt kött och grönsaker är väl belagda med pastan.

 

8. Blanda ihop allt tills allt kött och grönsaker är väl täckta med pastan. Om du gillar ganjjajang kan du stanna här och hoppa över de två nästa stegen.

 

9. Häll i fonden (eller vattnet) och låt det koka upp. Koka i 3 till 4 minuter.

 

10. Rör ner stärkelseuppslamningen och koka kort tills såsen tjocknat. Tillsätt mer socker efter smak.

 

11. Tillsätt nudlarna i det kokande vattnet. Koka enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Överkoka inte. Nudlarna ska var al dente. Lägg en portionsstorlek av nudlar i varje skål. Häll såsen över nudlarna och garnera med de valfria gurkstickorna. Alternativt kan du servera över kokt ris.

Lägg till i varukorgen