• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Kyckling Pad Thai

Denna thailändska gatumaträtt är främst gjord med små bitar av kokt kyckling, ägg, ris, nudlar, ett urval av grönsaker och kryddor. Sedan slängs allt i en söt och saltig sås.

Tid: 30 min

Portioner: 2-3

 

Ingredienser

125g torkade risstavar

 

Sås
1 1/2 msk tamarindpuré
3 msk (packat) farinsocker
2 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås

 

Till stekningen
2 – 3 msk vegetabilisk eller rapsolja
1/2 lök, skivad (brun, gul)
2 vitlöksklyftor, fint hackade
150 g kycklingbröst (eller lår), tunt skivad
2 ägg, lätt vispade
3 1/2 dl böngroddar
1,2 dl fast tofu, skuren i 3 cm batonger
0,6 dl vitlök, skuren i 3 cm
0,6 dl finhackade jordnötter

 

Servering
Limeklyftor
Malen chili eller cayennepeppar
Mer böngroddar

 

Gör så här

1. Lägg nudlar i en stor skål, häll över rikligt med kokande vatten. Blötlägg i 5 minuter, låt rinna av i ett durkslag och skölj snabbt under kallt vatten. Låt dem inte sitta kvar i mer än 5-10 minuter.

 

2. Blanda såsen i en liten skål.

 

3. Hetta upp 2 msk olja i en stor panna (eller välkryddad stekpanna) på hög värme. Tillsätt vitlök och lök, koka i 30 sekunder.

 

4. Tillsätt kycklingen och låt koka i 1 1/2 minut tills det mesta är genomstekt.

 

5. Skjut åt ena sidan av pannan, häll i ägget på den andra sidan. Rör ihop med träslev (tillsätt extra olja om pannan är för torr), blanda sedan i kycklingen.

 

6. Tillsätt böngroddar, tofu, nudlar och sedan sås.

 

7. Kasta försiktigt i ca 1 1/2 minut tills såsen absorberas av nudlarna.

 

8. Tillsätt vitlök och hälften av jordnötterna. Blanda snabbt igenom och ta sedan bort från värmen.

 

9. Servera omedelbart, strö över resterande jordnötter och limeklyftor vid sidan av, med ett stänk chili och en näve extra böngroddar vid sidan om om så önskas (så här är det thailändska sättet!). Pressa över limejuice efter smak innan du äter.

 

Lägg till i varukorgen