• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Kinesisk kycklingwok

Ett gott och enkelt recept på kinesisk kycklingwok!

Tid: 30 min

Portioner: 2

 

Ingredienser

Kyckling & marinad
1 st kycklingfilé, skivad
0.5 tsk msg
1 msk japansk soja
1 msk rapsolja

 

Wok

2 portioner valfria nudlar
2 st selleristjälk, strimlad
3 cm stor ingefära, strimlad
1 dl strimlad vitkål och morot
2 st salladslökar
1/2 gullök, strimlad

1/2 dl vitt vin
1/2 tsk msg /salt
1 tsk sesamolja
2 msk sojasås
3 msk ostronsås
2 st tsk chiliolja till topping

 

Gör så här

Kyckling & marinad

1. Blanda alla ingredienser till marinaden.


2. Skiva kycklingfilén och lägg i marinaden.

 

Wok

1. Koka nudlarna enligt förpackning och skölj sedan genast ner dom med kallt vatten för att stoppa tillagningen. Ställ åt sidan.

 

2. Hacka alla grönsaker.

 

3. Fräs den marinerade kycklingen i en het stekpanna i 3-5 minuter. Ställ åt sidan och fräs sedan grönsakerna ca 3 min. Gå i med vitt vin och koka ner ca 30 sekunder. Ha sedan i nudlar och kyckling och smaksätt med salt eller msg, sesamolja, soja och ostronsås.


4. Toppa med chiliolja och hackad salladslök.

Lägg till i varukorgen