• Upphämtning i butik vid
  • Fria leveranser vid ordrar över 1500:-
  • Hemleverans inom Stockholms tullar vid ordrar över 500:-
0 Varukorg

Fried rice

Inspireras av det asiatiska köket och laga fried rice till middag! En enkel och snabblagad rätt med ägg och grönsaker som du smaksätter med chipotle. Tips, Koka gärna riset en dag i förväg så går tillagningen på nolltid!

Tid: 30 min

Portioner: 4

 

Ingredienser

3 dl ris
2 klyftor vitlök(ar)
1/2 st gul lök(ar)
300 g morot
1/2 st Rättika
300 g vitkål
125 g färsk broccoli
2 msk rapsolja
1 tsk chipotlechilipulver
4 st ägg
3 msk japansk soja
2 msk fisksås
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar, malen
1/2 kruka färsk persilja
50 g pumpakärnor
1 st limefrukter

 

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

 

2. Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och tärna morötter och rättika och grovhacka vitkålen. Skölj och dela broccolin i små buketter.

 

3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med chipotlechilipulver på medelhög värme så att det får fin färg och mjuknar men behåller sin krisp.

 

4. Blanda ner det kokta riset och stek ytterligare 2 min. Knäck i ägg och stek 2 min till. Rör om ordentligt och krydda med soja, fisksås och sesamolja. Smaka av med salt och peppar.

 

5. Skölj och finhacka persilja. Toppa riswoken med persilja och pumpafrön och servera med limeklyftor.

Lägg till i varukorgen